Hem 9 Kunskap & inspiration 9 Olja dina utemöbler

Olja dina utemöbler

Att olja in utemöbler av trä är en viktig del av deras underhåll för att förlänga deras livslängd och bevara deras utseende. Följ denna guide för att olja in dina utemöbler så att du kan njuta av dom många somrar framåt!

SÅ HÄR OLJAR DU IN DINA UTEMÖBLER

3 steg till att olja in dina utemöbler:

1. Rengöring

Det första steget är att rengöra möblerna. Spola av och använd milt rengöringsmedel. För svår smuts kan det krävas ett bättre rengöringsmedel som Alcro Trallrent. Är utemöblerna angripna av alg eller mögel ska du tvätta med Alcro Alg & Mögeltvätt.

 

2. Slipning

För att få bort stickor och få en jämn fin yta så slipar du med sandpapper. Det gör också att olja tränger in bättre i träet. Se till att torka bort allt slipdamm när du slipat klart möblerna.

 

3. Oljning

Då är det dags att applicera oljan. Det görs genom att använda en pensel så att du kommer åt överallt. Överflödig olja torkas bort med en trasa. När oljan har trängt in ordentligt är du klar. Vänta tills oljan har torkat in helt innan du börjar använda dina utemöbler.

 

Dags att hälla upp kaffet och njuta av sommaren!

Tips!

Olja inte in möblerna i direkt solsken, eftersom oljan kan torka innan den trängt in ordentligt.

Du kan välja en färglös olja som bevarar möbelns egen färg eller en nyanserad olja för att skapa en egen stil på dina utemöbler.